Ryse: Son of Rome [CODEX] - Full - Hızlı - Torrent - PC

Ryse: Son of Rome [CODEX] - Full - Hızlı - Torrent - PC

RYSE: SON OF ROME TORRENT İNDİR



Ardından Ubisoft ile yollarını ayıran Crytek, 2007 yılında karşımıza Crysis isimli yapımla çıkmıştı. Crysis, Far Cry'ın üzerine gelmiş olan pek çok yenilikle biz oyunseverlerin karşısına çıkmış ve FPS oyunları içinde gerçekten unutulmaz bir yer kazanmıştı. Crysis'in devamı olan, Crysis 2 ve Crysis 3 maalesef ilk oyunun başarısını tam olarak yakalayamıyordu. Elbette bu durum serinin devamının kötü olduğunu göstermiyor, sadece ilk oyunun ardından daha geri planda kalıyorlardı.

2013 Kasım ayındaysa, Crytek çok daha farklı bir yapımla oyunseverlerin karşısına çıkmıştı... Ryse: Son of Rome! Sadece Xbox One platformu için piyasaya sürülen yapım, aynı zamanda XBox One'ın çıkış oyunu olarak da geçiyordu. Fakat Crytek, Ryse ile beklediği ilgiyi yakalayamadı, yapım bir oyundan daha çok teknoloji demosu gibi gündeme getirildi.
Aradan geçen bir sürenin ardından Ryse: Son of Rome'un, PC platformu için geliştirildiği duyuruldu. Şimdiyse yapım PC kullanıcılarıyla buluşmuş durumda. Peki Crytek Xbox One'da yakalayamadığı başarıyı PC'de yakalayabilecek mi?

Kahraman Marius!
Yapımın hikayesi aslına bakarsak çok ilgi çekici özelliklere sahip değil. Hatta kısaca bir intikam hikayesi olduğunu söyleyebiliriz. Barbar'lar Roma'ya karşı savaş başlatırlar ve Marius'un ailesi bu savaşta ölür. Babasına verdiği söz ve intikam hırsıyla gücünü toparlayan Marius, tüm Barbar'ları yok edip, Roma'yı kurtaracağına söz verir. Böylece bizim oyundaki hikayemiz başlamış olur.

Evet, söylediğim gibi çok şaşırtıcı bir hikaye söz konusu değil ama bu hikayenin işlenişi ve gerçek olaylardan esinlenilmiş olması işleri biraz değiştiriyor. Sonuçta tarihte Roma İmparatorluğu'nun dönemi gerçekten büyük ve önemli bir yere sahip durumda.

Hızlıca maceranın içine girmemizin ardından, her Hack'n Slash oyununda olduğu gibi karşımıza çıkan düşmanları öldüre öldüre ilerliyoruz. Öldürmek burada biraz hafif kaldı sanırım, çünkü bu işlemi olabildiğince kanlı bir şekilde yapıyoruz. Kanlı yapıyoruz dediğim için aklınıza hemen gereksiz vahşet öğeleri gelmesin, düşmanlarınızı infaz ettiğiniz sahneler kesinlikle oyunun en büyük artılarından bir tanesi olmuş.

Genel oyun kontrollerinden bahsetmek gerekirse, oyun boyunca kullandığımız tuş sayısı 10'u geçmiyor. Bu tuşlar, saldırı, blok ve takladan ibaret diyebilirim. Dövüşlerde yapabileceğiniz combo hareket sayısı oldukça az, bu sayının azlığından dolayı dövüşler bir süre sonra kendini tekrar ediyor ve sıkıcı bir hal alıyor. Tüm dövüşler, düşmanlara birkaç saldırı yap, ardından kafasının üzerinde kuru kafa işareti çıktığındaysa, infaz et şeklinde ilerliyor. Her ne kadar yapımda oldukça etkileyici ve sinematik infaz sahneleri bizlere sunuluyor olsa da bu özellik dövüş sistemini kurtarmaya yetmiyor. Başlarda oldukça eğlenceli gelen bu sahneler de bir süre sonra tekrar içerisine giriyor ve bunun sonucunda düşmanlarınızı normal şekilde öldürmeyi seçebiliyorsunuz (en azından zamandan tasarruf).

Yine de doğruyu söylemek gerekirse, bu infaz sahneleri oyunun olağanüstü grafikleriyle bir araya geldiğinde sizi uzun bir süre eğlendirmeye yetiyor. Dövüşler her ne kadar sıradan ve kendini tekrar eder bir yapıyla ilerliyor olsa da karakterimize yapacağımız güçlendirmeler sayesinde, heyecan biraz yükseliyor. Bu güçlendirmeler sadece karakter özelliklerinden ibaret değil, düşmanlarınızı infaz ettiğiniz sahnelere de daha çok seçenek ekleme şansınız bulunuyor ve pek çoğunuzun öncelikle bu güçlendirmeleri yapacağına eminim.

Ryse, size karakter geliştirme adına çok fazla seçenek sunmuyor, hatta neredeyse hiç sunmuyor. Aldığınız tecrübe puanlarına bağlı olarak, açtığınız yeni yeteneklerin hemen hepsi pasif özellikler. Aktif olanlar da oyuna pek fazla bir getiride bulunmuyor, sadece yaptığınız hareketlerin daha etkili görünmesini sağlıyor.

Tamam ama o nasıl bir grafiktir?
Ryse'ın en can alıcı bölümüne gelmiş bulunuyoruz sevgili okurlar. Oyunun grafikleri bildiğiniz üzere Xbox One için oldukça gelişmiş ve başarılıydı. PC versiyonunda ise bu gelişmiş olan grafiklerin çok daha fazlasına hazır olmalısınız ve elbette bu duruma sisteminizin de hazır olması gerekiyor.
Crytek, bizlere daha önce hiçbir oyunda görmediğimiz kalitede grafik şöleni hazırlamış adeta. Karakter, çevre, zırh modelleme ve kaplamaları inanılmaz bir seviyede. Kesinlikle oyunun atmosferini oluşturan en büyük etkenlerden bir tanesi grafikler olmuş. Oyunda sık sık durup, ekran görüntüsü almak isteyeceksiniz ama emin olun buna hiç gerek yok, çünkü oyunun tamamı aynı grafik kalitesiyle ilerlemeyi başarıyor. Özellikle infaz sahnelerini mutlaka görmelisiniz.

Fakat bu harika grafiklerin yanında animasyonlar biraz sönük kalıyor. Genel olarak aslında çok sorun olmasa da dövüş sahnelerindeki kesik kesik ilerleyiş ve atlayışlar biraz rahatsız edici. Animasyonlarda, tam olarak bir akıcılık ve esneklik söz konusu değil. Aynı zamanda Ryse, PC versiyonunda 4K çözünürlüğü de destekliyor. Bu muhteşem grafikleri 4K çözünürlükte görmek, bambaşka bir oyun deneyimi gibi vaad ediyor.





En Düşük (minimum) Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows Vista SP1 (64Bit)
İşlemci: Dual core with HyperThreading technology or quad core CPU (4+ logical processors)
RAM: 4 GB
Ekran Kartı: 1 GB Ekran kartı
Hard Disk: 26 GB Hard Disk alanı
DirectX: 11
Boyut: 25 GB
Dosya Türü: .iso
İndirme Şekli: Torrent

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder